De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Woonstad Rotterdam en Gemeente Rotterdam voorkomen samen schulden

09 mei 2018

Woonstad Rotterdam en Gemeente Rotterdam voorkomen samen schulden
Een betalingsachterstand en hoge incassokosten kunnen al snel leiden tot schulden. Woonstad Rotterdam en Gemeente Rotterdam werken daarom samen om financiële problemen bij huurders te voorkomen.

Het leven kan duur zijn en soms is het moeilijk om alle rekeningen te betalen. Een betalingsachterstand kan leiden tot hoge incassokosten en mogelijk zelfs schulden. Woonstad Rotterdam (en dus ook Stadswonen Rotterdam*) werkt daarom sinds april 2018 in een pilot samen met de gemeente Rotterdam, Woonbron, Vestia, Evides, Eneco, Nuon, VGZ en Zilveren Kruis Achmea.

Hiermee willen we voorkomen dat huurders met een betalingsachterstand uiteindelijk in de financiële problemen raken. Het betreft een pilot voor de postcodegebieden 3073, 3078, 3079 en 3081. De pilot loopt t/m 31 december 2018.

Meer grip op je inkomsten en uitgaven
Als je een betalingsachterstand hebt van maximaal twee maanden, dan melden wij dit bij de gemeente Rotterdam. Zij nemen contact met je op om te kijken of ze je kunnen ondersteunen  meer grip te krijgen op je inkomsten en uitgaven. Als je dat wilt, begeleiden zij je of verwijzen je door voor andere ondersteuning, zoals een betalingsregeling of een check of je inkomen past bij je situatie. Deze ondersteuning kost tijd. Daarom krijg je een maand uitstel van betaling voor je openstaande rekeningen bij ons.

Op tijd actie ondernemen
Om hoge incassokosten en schulden te voorkomen is het belangrijk dat je op tijd actie onderneemt. Heb je een betalingsachterstand van maximaal twee maanden? Dan geven wij je gegevens aan de gemeente Rotterdam door. Zij nemen contact met je op.

Je kunt uiteraard ook zelf contact opnemen voor een afspraak of meer informatie via gemeente Rotterdam, Bureau Frontlijn: Paul Hermenet via 06-53404133, p.hermenet@rotterdam.nl of Ouiam El-Bouchtaoui via 06-12572673, o.elbouchtaoui@rotterdam.nl.

*Stadswonen Rotterdam is onderdeel van Woonstad Rotterdam

14 mei 2020 - Nieuwsbericht

Voorrang op kamers voor eerstejaars studenten

Wil jij het ouderlijk huis (hopelijk) voorgoed verlaten maar zoek je nog een kamer? Doe deze zomer mee aan de Eerstejaars Kameractie 2020 en krijg voorrang.

Lees meer
21 apr 2020 - Nieuwsbericht

De huurverhoging 2020

Ook in 2020 kiezen we voor een gematigde huurverhoging. Dit jaar stijgt de huur van onze sociale huurwoningen met gemiddeld 2,4%. Dat is minder dan de inflatie van 2,6%. Voor huishoudens met de laagste inkomens verhogen we de huur helemaal niet.

Lees meer
12 mrt 2020 - Nieuwsbericht

Stadswonen Rotterdam neemt voorzorgsmaatregelen tegen coronavirus

Om besmettingen en verspreiding van het coronavirus te voorkomen, neemt Stadswonen Rotterdam een aantal voorzorgsmaatregelen op basis van de RIVM-richtlijnen.

Lees meer