De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Start renovatie Maurits en Jacob

18 dec 2019

Start renovatie Maurits en Jacob
Studio’s en appartementen voor jonge Rotterdammers om de hoek van de Oude Binnenweg.

Aan de  Mauritsstraat en Jacobusstraat starten we in januari met het opknappen van 19-eeuwse panden. Er komen 78 studio’s en appartementen. Moderne energiezuinige woningen, met prachtige authentieke gevels. Deze verhuren wij vanaf midden 2021 aan studenten en recent afgestudeerden. Het nieuwe woongebouw ligt om de hoek van de Oude Binnenweg en vlak bij Witte de Withstraat. Hartje stad!


Ontmoetingsplek en fietsenstalling

Maurits & Jacob bestaat uit twee woonblokken met 54 studio’s van circa 25 m2 en 24 twee-kamerappartementen van circa 59 m2. Tussen de woonblokken komt een ontmoetingsruimte. Deze leveren we op met basisfaciliteiten zoals een wasruimte en keukenblok. Samen met de toekomstige bewoners bepalen we de verdere invulling en inrichting van deze ruimte. In de souterrains komen fietsenstallingen.


Modern wonen met historisch karakter

De woningen van Maurits & Jacob zijn naar ontwerp van Heida Matsumoto Architecten uit Rotterdam. Bij het opknappen worden de gevels hersteld. Zo blijft het 19e-eeuwse uiterlijk van de panden behouden. De woningen worden energiezuinig en verwarmd door restwarmte. Duurzaam wonen dus!


Een bruisende plek

Maurits & Jacob ligt midden in het bruisende centrum van Rotterdam, waar altijd wat te beleven is. Je woont er om de hoek van de Oude Binnenweg, vol modewinkels, eettentjes en gezellige kroegen. Ook andere bekende winkel- en uitgaansstraten zoals de Nieuwe Binnenweg en Witte de Withstraat vind je in de buurt. In 10 minuten loop je naar Centraal Station en metrostation Beurs, waar alle metrolijnen samenkomen. Met de fiets zijn de Erasmus Universiteit en alle hogescholen makkelijk te bereiken. Aan de Oude Binnenweg hebben wij al verschillende studentenpanden zoals Blok Timmer en Oude Binnenweg 95B. Een hartstikke leuke plek om te wonen als student of recent afgestudeerde.


Voorwaarden

De studio’s zijn bestemd voor studenten in de leeftijd van 17 tot en met 27 jaar die een voltijd mbo, hbo of wo studie volgen in Rotterdam. De appartementen zijn voor huurders van Stadswonen in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die onlangs zijn afgestudeerd en inkomen hebben uit werk.

Bekijk de projectpagina voor meer informatie over het reageren en toewijzen.

14 mei 2020 - Nieuwsbericht

Voorrang op kamers voor eerstejaars studenten

Wil jij het ouderlijk huis (hopelijk) voorgoed verlaten maar zoek je nog een kamer? Doe deze zomer mee aan de Eerstejaars Kameractie 2020 en krijg voorrang.

Lees meer
21 apr 2020 - Nieuwsbericht

De huurverhoging 2020

Ook in 2020 kiezen we voor een gematigde huurverhoging. Dit jaar stijgt de huur van onze sociale huurwoningen met gemiddeld 2,4%. Dat is minder dan de inflatie van 2,6%. Voor huishoudens met de laagste inkomens verhogen we de huur helemaal niet.

Lees meer
12 mrt 2020 - Nieuwsbericht

Stadswonen Rotterdam neemt voorzorgsmaatregelen tegen coronavirus

Om besmettingen en verspreiding van het coronavirus te voorkomen, neemt Stadswonen Rotterdam een aantal voorzorgsmaatregelen op basis van de RIVM-richtlijnen.

Lees meer