De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Hoe woon je als student in Rotterdam - interview met Lisette ter Horst

30 sep 2016

Hoe woon je als student in Rotterdam - interview met Lisette ter Horst
Lisette woont met haar vriend in woongebouw Caland in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Van het platteland naar de stad. Een cultuurschok. Maar inmiddels is zij helemaal happy in Rotterdam. Zij huren twee kamers in een unit van Stadswonen Rotterdam.

Interview met onze bewoonster Lisette

Cultuurshock van rustige Veluwe naar de grote stad Rotterdam

Van wonen bij je ouders naar een eigen kamer in een wildvreemde stad waar je niemand kent, is een grote stap. Maar vele studenten gingen je voor. En zelfs bij degenen die in het begin moesten wennen en niet van plan waren na de studie te blijven, lijkt de stad een plekje in hun hart te hebben veroverd.

Waarom ben je in Rotterdam komen wonen?

,,Ik wilde helemaal niet op kamers en aan Rotterdam had ik al helemaal nooit gedacht. Ik woonde op de Veluwe en had me ingeschreven voor een studie in Zwolle, zodat ik thuis kon blijven wonen. Omdat dat een lotingsstudie was, raadden mijn ouders me aan om me in te schrijven voor een tweede studie. Ik koos Rotterdam, met het idee dat ik toch naar Zwolle zou gaan of anders een tussenjaar zou nemen. Het liep anders: in Zwolle werd ik uitgeloot en mijn ouders zagen een tussenjaar niet zitten.”

Hoe ben je aan je studentenwoning gekomen?

,,Mijn vader had gehoord van Stadswonen Rotterdam, dus hebben we in een dag alle panden bezocht. Ik maakte mijn top drie. Caland I, waar ik nu woon, stond bovenaan, want het ligt dicht bij mijn school. Het is een mooi pand met historie en niet onbelangrijk: ik vind dit een fijne buurt. Het is de advocatenbuurt van Rotterdam. Ook ’s avonds voel ik me hier veilig op straat.”

Bevalt het wonen in Rotterdam?

,,Het was even een cultuurschok. Van de rustige Veluwe naar de stad waar  het leven 24/7 doorgaat. Zodra ik was verhuisd, wilde ik mijn ouders bellen om te zeggen dat ze me weer moesten ophalen. Maar het wende snel. Ik ging bij de wooncommissie van dit pand, ging sporten bij de universiteit en ik maak gelukkig makkelijk vrienden.”

03 mrt 2017 - Nieuwsbericht

Afrekening servicekosten - 2014

In mei 2015 heeft Woonstad Stadswonen overgenomen van Vestia. Een onderdeel van de overname was de inventaris en het inventarisfonds.

Lees meer
03 okt 2016 - Nieuwsbericht

Studeren in Rotterdam? Kom er dan ook wonen!

Geboren en getogen Rotterdammer Aziz Yagoub haalde zijn diploma Media & Entertainment

Lees meer
03 okt 2016 - Nieuwsbericht

Stadswonen Rotterdam huisvest 241 eerstejaars studenten tijdens Kameractie

In een aantal studentenhuizen van Stadswonen Rotterdam zijn afgelopen zomerperiode kamers uitsluitend aan voltijd eerstejaars HBO/WO studenten verhuurd.

Lees meer