De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Binnenkort in de verhuur: 58 woningen voor werkenden in hartje centrum

20 mei 2022

Binnenkort in de verhuur: 58 woningen voor werkenden in hartje centrum
Vanaf de zomer van 2022 verhuren we in woongebouw KoBra 58 appartementen en studio’s, midden in het centrum!

Aan de Kortenaerstraat en van Brakelstraat (woongebouw KoBra) huur je na je studententijd een appartement of ruime studio om de hoek van de Witte de Withstraat. Hartje stad dus. In deze woningen heb je alles (keuken, badkamer) voor jezelf én woon je leuk samen in een gebouw met andere jongvolwassenen.

Modern en energiezuinig

Woongebouw KoBra is pas gerenoveerd. Nu is het een modern en energiezuinig pand. Het gebouw wordt verwarmd door restwarmte, is goed geïsoleerd en heeft nieuwe ramen en kozijnen. Dat is duurzaam wonen.

Appartementen voor werkenden

We verhuren 58 woningen tussen de 40 en 60 m2. Er zijn verschillende type woningen, zoals appartementen met twee verdiepingen en studio’s met een balkon. Maar ook benedenwoningen met een tuin. De exacte huurprijzen zijn nog niet bekend, maar ze zullen waarschijnlijk tussen € 600- en € 800,- euro per maand liggen (dit is inclusief servicekosten voor algemene ruimten, maar exclusief de kosten voor water, elektriciteit en verwarming in je eigen woning).


Voorzieningen

KoBra heeft een gemeenschappelijke fietsenstalling waar je je fiets veilig kwijt kunt. Voor je auto heb je een parkeervergunning nodig. Vind je het niet erg om verder weg te parkeren, dan kan je ook bij ons een parkeerplaats huren. De dichtstbijzijnde parkeergarage ligt aan de Snellinckstraat


Rustig wonen in een dynamische omgeving

In het centrum van Rotterdam hoef je je niet te vervelen. Je woont in de buurt van de Oude Binnenweg, vol modewinkels, eettentjes en gezellige kroegen. Ook andere bekende winkel- en uitgaansstraten zoals de Nieuwe Binnenweg en Witte de Withstraat zijn op loopafstand. In 15 minuten loop je naar Centraal Station en in 10 minuten naar metrostation Beurs, waar alle metrolijnen samenkomen. Tegelijk ligt het woongebouw in een rustige straat. Overlast van verkeer zul je hier dan ook niet hebben.


Denk je: dit wil ik ook?

Ben jij al huurder van Stadswonen Rotterdam en tussen de 23 en 27 jaar? Kijk dan naar de voorwaarden voor doorverhuizen, zodat je weet of jij kan reageren op woningen in de KoBra. De advertentie komt in de zomer van 2022 online. Zorg dat je een inkomensverklaring van 2021 en drie recente loonstroken kan aanleveren, voordat je wordt uitgenodigd voor een bezichtiging.


Goed om te weten

  • De huurcontracten van deze woningen zijn voor maximaal vijf jaar.
  • We vragen geen borg.
  • Deze woningen worden ‘kaal’ opgeleverd. Dat betekent dat je, in tegenstelling tot wat je in je studentenkamer gewend bent, een aantal belangrijke zaken zelf moet regelen. Denk aan internet, verwarming, water, licht, gemeentelijke heffingen betalen, een vloer leggen en gordijnen ophangen. In de advertentie staat altijd een proefberekening, zodat je weet op welke kosten je ongeveer kunt rekenen.
14 apr 2023 - Nieuwsbericht

Samen voor meer studentenwoningen in Rotterdam

Het woningprobleem in Nederland raakt iedereen. Ook studenten tussen de 17 en 27 jaar vinden maar moeilijk een fijn eigen huis.

Lees meer
18 jan 2023 - Nieuwsbericht

Regeling voor huurders met blokaansluiting is bekend

Deel je de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit met andere huurders in je gebouw? Dan geldt het prijsplafond niet voor jou. De overheid komt daarom met een andere maatregel: de regeling tegemoetkoming blokaansluiting.

Lees meer
28 jun 2022 - Nieuwsbericht

Vacatures SHS

Stichting Huurdersbelang Stadswonen zoekt bestuursleden

Lees meer