De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Studentenwoning, kamer, studio of appartement huren in Rotterdam

Stap voor stap naar een goede, betaalbare kamer, studio of andere huurwoning in Rotterdam.

Ben je student of een jonge starter op de woningmarkt? Dan hebben wij de ideale huurwoningen voor jou. Bekijk hieronder wat je moet doen en nodig hebt om een woning te vinden en huren.

Zoek je voor een korte periode een gemeubileerde kamer of woning? Bekijk dan hoe ons short stay aanbod werkt.

1

Inschrijven

Ben je tussen de 17 en 35 jaar en wil je (straks) op kamers of een appartement huren? Schrijf je dan in. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe sneller je een woning vindt. Of heb je een urgentieverklaring?

Lees meer
2

Woning zoeken

Zoek in het aanbod kamers, appartementen en studio’s naar een woning die bij jou en jouw situatie past. Ontdek tips over hoe je snel een woning vindt.

Lees meer
3

Reageren en toewijzen

Heb je een huurwoning gevonden? Bekijk dan of je voldoet aan de voorwaarden en inkomensgrens. Of je in aanmerking komt voor een woning hangt van verschillende factoren af.

Lees meer
4

Bezichtigen of hospiteren

Je hebt gereageerd op een kamer, studio of appartement. Bij sommige woningen moet je hospiteren bij de huidige bewoners, andere worden toegewezen door Stadswonen Rotterdam op basis van inschrijfduur.

Lees meer
5

Inkomenstoets

Stadswonen Rotterdam is verplicht om de inkomensgegevens te controleren bij het toewijzen van woonruimte. Krijg je een woning toegewezen? Zorg dat je papieren in orde zijn.

Lees meer
6

Tekenen huurovereenkomst

Je hebt je huurwoning geaccepteerd en je kunt de huurovereenkomst tekenen. Hoe gaat dit en wat komt hierbij kijken?

Lees meer
7

Wonen

Je hebt je huurovereenkomst getekend en wilt nu natuurlijk meteen je nieuwe kamer of appartement in. Hoe krijg je de sleutels en wat moet je verder doen?

Lees meer
8

Verhuizen

Je wil verhuizen naar een andere woning van Stadswonen of naar een woning buiten ons bestand. Waar krijg je dan mee te maken en wat moet je doen?

Lees meer