Inschrijven

De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Inschrijven

Kamer huren in Rotterdam - inschrijven

Stadswonen Rotterdam is met meer dan 6.000 kamers, studio's en appartementen in de stad, dé jongeren en studentenhuisvester van Rotterdam.

Wil je straks of per direct op kamers en ben je tussen 17 en 35 jaar oud? Schrijf je voor € 25 in als woningzoekende via ons inschrijfformulier. Vanaf het moment van inschrijving bouw je inschrijfduur op. En, hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans dat je straks snel een kamer, studio of appartement vindt. De woningen (waarbij niet gehospiteerd wordt) worden toegewezen aan kandidaten met de langste inschrijfduur. Je kunt je bij ons al inschrijven als je 17 jaar bent, dus wacht niet te lang! Wij zijn een jongerenhuisvester en hanteren maximale leeftijd voor onze huurders:

  • Kamers: 17 - 27 jaar
  • Studio’s en appartementen in studenten- en jongerencomplexen: 17 -  30 jaar
  • Studio’s en appartementen bestemd voor (jong) werkende / net afgestudeerden: minimaal 23 en maximaal 35 jaar.

De inschrijfkosten bedragen € 25,-. Dit zijn eenmalige administratiekosten. Zodra je een huurovereenkomst voor een woning hebt getekend, vervalt je inschrijving. Wil je doorverhuizen naar een andere woning van Stadswonen Rotterdam? Dat kan. Wij noemen dit wooncarrière. Schijf je via mijn Stadswonen direct weer in voor eenmalig € 15,- om inschrijfduur op te bouwen en te kunnen reageren op passende kamers en andere woningen.

De inschrijfkosten zijn eenmalig € 25,-. Voor onze huurders die zich opnieuw inschrijven bedragen de kosten eenmalig € 15,-. Vanaf het moment dat het inschrijfgeld is ontvangen en je inschrijving compleet is, kun je in het aanbod reageren op een woning waar je interesse naar uit gaat en waar je voor in aanmerking komt.

Wil je direct na jouw inschrijving reacties plaatsen? Kies dan voor een betaling van het inschrijfgeld via Ideal, Creditcard of Paypal. In het geval van een eenmalige machtiging kan het namelijk ongeveer een week duren, voordat je kunt inloggen en reacties kunt plaatsen op een woning.

Als grootse in studenten- en jongeren huisvesting verhuurt Stadswonen Rotterdam vijf soorten woningen.


Kamers

Als huurder van een kamer deel je meestal de keuken, badkamer en het toilet met één of enkele huisgenoten. Sommige kamers hebben een eigen badkamer en toilet.


Studio’s

Eén ruimte, voor jou alleen. Je hebt een eigen keuken, badkamer en toilet.


Appartementen

Twee of drie kamers voor jou en/of je partner.


Woon-werkwoningen

Wonen en werken in hetzelfde gebouw.


Short Stay woningen

Tijdelijk te huren gestoffeerde en gemeubileerde studio's en appartementen voor een huurperiode van maximaal 1 jaar.

Heb jij heel dringend een kamer nodig? Eigenlijk liever vandaag nog dan morgen? Soms kom je in aanmerking voor een urgentieverklaring.

Met een urgentieverklaring hoef je niet eerst inschrijfduur op te bouwen om in aanmerking te komen voor een woning. Je krijgt die verklaring niet zomaar. Er zitten voorwaarden aan verbonden.

Zo moet je minimaal een half jaar ingeschreven staan bij Stadswonen Rotterdam als woningzoekend en geldt bijvoorbeeld dat je reisafstand van huis tot aan je studielocatie

langer is dan twee uur. En, je moet een kamer die je toegewezen wordt omdat je een urgentieverklaring hebt wel direct accepteren.

Lees hier alle informatie over urgentieverklaring.

Welke woning is geschikt voor mij?

De woningen zijn bestemd voor een specifieke doelgroep. In het aanbod kun je eenvoudig aangeven wat jouw situatie is, zodat je alleen de woningen te zien krijgt waarvoor je in aanmerking komt.

Stadswonen Rotterdam hanteert de volgende doelgroepen:

  • Scholier MBO
  • Student HBO - hogeschool in Rotterdam
  • Student HBO - hogeschool buiten Rotterdam
  • Student WO - universiteit in Rotterdam
  • Student WO - universiteit buiten Rotterdam
  • Werkend/anders - geen minimum inkomen, maximum bruto inkomen € 34.229,-.*
  • Werken/anders - minimaal 23 jaar en een bruto inkomen van minimaal € 23.000,- en maximaal € 34.229,-.*

*Cijfers zoals die vastgesteld zijn voor 2016.

Vanaf het moment dat jouw inschrijving rond is en de betaling van de €25,- inschrijfkosten is voldaan bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je ingeschreven staat meer inschrijfduur je opbouwt.

De inschrijfduur is vooral van belang wanneer de kamer, appartement of studio door Stadswonen Rotterdam wordt toegewezen. Hiervoor geldt dat de kandidaat met de langste inschrijfduur (mits je voldoet aan de voorwaarden) de woning krijgt toegewezen.

Bestaande huurders die willen doorverhuizen moeten zich opnieuw inschrijven (eenmalig €15,-), bestaande huurders bouwen twee keer zo snel inschrijfduur op. Wacht dus niet te lang met (her)inschrijven.