De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Reageren en toewijzen

Droomwoning gevonden, en nu?

Heb je een leuke kamer of studio op het oog? Dan is het tijd voor actie!

Lees meer over hoe jij kan reageren, hoe wij de woonruimte toewijzen, en wat er gebeurt na het plaatsen van een reactie.

Sta je bij ons ingeschreven? Dan reageer je op een woonruimte via MijnStadswonen. Controleer eerst of je in aanmerking komt. Deze voorwaarden lees je in de advertenties.

 

Wij verhuren onze kamers, studio’s en een klein deel van onze appartementen aan studenten tussen de 17 en 27 jaar die een voltijd mbo, hbo of wo studie volgen in Rotterdam. Deze woonruimtes wijzen we toe aan kandidaten met de langste inschrijfduur. Een aantal studentengebouwen zijn voor leden van studie- en studentenverenigingen.   

Als je eenmaal bij ons woont kan je tijdens je studie doorstromen naar een andere kamer of studio. Ook deze wijzen we toe op basis van inschrijfduur. Als huurder bouw je twee keer zoveel inschrijfduur op dan niet-huurders.

Huur je al bij ons en ga je na je studie werken, dan kan je reageren op onze appartementen. Wij verhuren deze aan bewoners tussen de 23 en 27 jaar die inkomen hebben uit werk. Deze wijzen we toe op basis van woonduur. Lees meer over reageren en toewijzen bij doorstromen

 

Na de sluitingsdatum van de advertentie volg je in MijnStadswonen de status van jouw reactie. Of je een uitnodiging voor een bezichtiging of hospiteren krijgt hangt af van je inschrijfduur, recht op urgentie en voorkeuren van de huidige bewoners (bij hospiteren).