De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Reageren en toewijzen

Droomwoning gevonden, en nu?

Heb je de kamer of het appartement van je dromen gevonden? Dan is het tijd voor actie!

Hieronder vind je belangrijke informatie over het plaatsen van een reactie en het toewijzen van kamers, studio's en appartementen.

Je kunt reageren als je ingeschreven staat. Controleer voordat je reageert altijd of je ook voor deze woning in aanmerking komt. Bij de advertenties van de kamers en appartementen staan de spelregels vermeld en hieronder vind je bij 'doelgroepen en voorwaarden' een overzicht van de voorwaarden.

 

In de Woningwet 2015 is bepaald dat woningcorporaties 95% van hun aanbod moeten richten op woningzoekenden met een laag inkomen. Dit noemen we ‘passend toewijzen’. Stadswonen Rotterdam zet zich in voor studenten en jongeren en voegt naast de inkomensgrens een leeftijdsgrens toe. Zo blijven onze woningen beschikbaar voor de juiste doelgroepen.

Wat betekent dit voor jou?
Je leeftijd, inkomen en de grootte van het huishouden bepalen of je in aanmerking komt voor onze kamers, studio’s of appartementen. Benieuwd of je in de doelgroep valt? Kijk dan hieronder verder bij 'doelgroepen en voorwaarden'.

Kijk goed of je reageert op een woning die past bij jou en jouw situatie. Het heeft geen zin om te reageren op een woning waar je niet voor in aanmerking komt. Die kunnen we als corporatie niet aan je toewijzen.

 

Al sinds 1961 is Stadswonen dé studenten- en jongerenhuisvester van Rotterdam. Wij richten ons specifiek op jou als student en jongere, zodat je altijd snel een betaalbare kamer of huurwoning vindt. Op deze manier ondersteunen we ook de studentencultuur en kenniseconomie van kennisstad Rotterdam.

Het grootste deel van onze huurwoningen zijn kamers, studio’s en appartementen voor studenten die in Rotterdam studeren. Je vindt bij ons daarnaast ook een ruim aanbod studentenkamers voor studenten van buiten Rotterdam. We vinden het belangrijk dat jij ook na je studie in Rotterdam kunt blijven wonen en hebben hebben fijne studio’s en appartementen voor (net) afgestudeerden en jong werkenden.

Om duidelijk aan te geven voor welke kamers, studio’s en appartementen jij in aanmerking komt, hebben we onze huurwoningen voorzien van een label met voorwaarden voor onder andere leeftijd, studie en/of inkomen.

Student  
Voor onze woningen met het label ‘Student’ moet je een voltijdstudent aan een Rotterdamse hogeschool of universiteit zijn. Je komt in aanmerking voor een studentenkamer als je tussen 16 en 27 jaar bent. Voor onze studio’s en appartementen moet je tussen 18 en 30 jaar oud zijn.

Voor een aantal panden hebben we afspraken gemaakt met studenten- en studieverenigingen. Deze woningen zijn voor leden van deze verenigingen.

Jongere  
De woningen met dit label zijn bestemd voor studenten, scholieren of werkende jongeren. Je hoeft voor deze woningen niet aan een Rotterdamse onderwijsinstelling te studeren. Je komt in aanmerking voor een studentenkamer als je tussen 16 en 27 jaar bent. Voor onze studio’s en appartementen moet je tussen 18 en 30 jaar oud zijn.

Wanneer je niet voltijd studeert, geldt bij het toewijzen een maximum qua (actueel) inkomen.

Blijver instroom  
Deze huurwoningen zijn voor afgestudeerden en werkende jongeren die bewust kiezen om in de binnenstad te blijven wonen. Je komt in aanmerking voor deze studio’s en appartementen als je tussen 23 en 35 jaar bent. Er geldt een maximum qua (actueel) inkomen.

Blijver  
Deze huurwoningen zijn voor afgestudeerden en werkende jongeren die bewust kiezen om in de binnenstad te blijven wonen. Je komt in aanmerking voor deze studio’s en appartementen als je tussen 23 en 35 jaar bent. Er geldt bij de toewijzing zowel een minimum als een maximum qua (actueel) inkomen.

De spelregels staan ook altijd vermeld in de advertenties van onze kamers, studio’s en appartementen

Of je in aanmerking komt voor een woning hangt af van verschillende factoren: je inschrijfduur, recht op urgentie, voorkeuren van de huidige bewoners (bij hospiteren). Heb je gereageerd op een woning, maar krijg je geen uitnodiging voor een bezichtiging of hospiteren? Dan zijn er andere kandidaten die langer ingeschreven staan, een urgentieverklaring hebben of zijn uitgenodigd om te hospiteren (dit is afhankelijk van de inschrijfduur en de wensen van de bewoners).

Wanneer hoor ik of ik uitgenodigd ben?
Je ziet in MijnStadswonen een overzicht van de woonruimte waar je op reageert. Na sluitdatum van de advertentie, kun je de status van jouw reactie volgen in MijnStadswonen.