De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Reageren en toewijzen

Droomwoning gevonden, en nu?

Heb je een leuke kamer of studio op het oog? Dan is het tijd voor actie!

Lees meer over hoe jij kan reageren, hoe wij de woonruimte toewijzen, en wat er gebeurt na het plaatsen van een reactie.

Sta je bij ons ingeschreven? Dan reageer je op een woonruimte via MijnStadswonen. Controleer eerst of je in aanmerking komt. Je kan alleen reageren op een woonruimte als je staat ingeschreven bij een studie in Rotterdam. De andere voorwaarden lees je in de advertenties.

 

Onze studentenkamers en studentenstudio's wijzen we toe aan kandidaten met de langste inschrijfduur. 

Als je eenmaal bij ons woont kan je tijdens je studie doorverhuizen naar een andere kamer of studio. Deze wijzen we aan huurders toe op basis van woonduur (x2) vanaf de allereerste huurdag en aan niet-huurders op basis van inschrijfduur. Lees meer over reageren en toewijzen bij doorverhuizen

 

Na de sluitingsdatum van de advertentie volg je in MijnStadswonen de status van jouw reactie. Of je een uitnodiging voor een bezichtiging of hospiteren krijgt hangt af van je inschrijfduur, recht op urgentie en voorkeuren van de huidige bewoners (bij hospiteren). Je krijgt maximaal één woning aangeboden, ook als je voor meerdere woningen waarop je gereageerd hebt op nummer 1 staat.