De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Inkomenstoets

Bewijs van inkomen en inkomensgrenzen

Als woningcorporatie is Stadswonen Rotterdam verplicht om jouw inkomensgegevens te controleren bij het toewijzen van een woning.

Ben je benieuwd wat de inkomensgrenzen zijn en hoe je inkomen kunt aantonen? Bekijk dan de informatie hieronder. Wil je meer weten over al onze voorwaarden en bekijken of jij in aanmerking komt voor onze studentenwoningen en jongerenwoningen? Ga dan naar doelgroepen en voorwaarden. De spelregels staan ook altijd vermeld bij de woningen.

  Stadswonen Rotterdam is als woningcorporatie verplicht om 95% van de woningen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen. Dit betekent dat we moeten controleren of je niet te veel verdient voor we een woning aan je toewijzen.

   

  Als je studeert hoef je niet je inkomen aan te tonen. Heb je inkomen uit werk? Bij doelgroepen en voorwaarden ontdek je de inkomensgrenzen per doelgroep en type woning. Voor het grootste gedeelte van onze woningen gelden de wettelijk vastgelegde inkomensgrenzen voor passend toewijzen.

  Stadswonen Rotterdam mag haar huurwoningen tot € 710,68 (2018) alleen verhuren aan huurders met een bruto jaarinkomen tot € 22.400,- voor eenpersoonshuishoudens en € 36.798,- voor tweepersoonshuishoudens. Het gaat dan om het belastbaar inkomen voor de belastingdienst. 

   

  Als student hoef je geen inkomensverklaring af te geven. Je hebt dan voldoende aan een bewijs van inschrijving van je studie of de brief van de DUO waarin staat dat je in aanmerking komt voor studiefinanciering. Hoe je aan deze bewijzen komt vind je bij benodigde papieren en bewijzen. Je kunt uiteraard alleen reageren op de woningen die gereserveerd zijn voor studenten.

  Ben je een werkende jongere? Dan vragen we je om een bewijs van inkomen. 
  Je kunt de hoogte van je inkomen met de volgende papieren aantonen:

  1. Inkomensverklaring belastingsdienst + drie recente loonstroken
  Download je Inkomensverklaring bij de belastingdienst en stuur ons deze toe. In het stappenplan inkomensverklaring (download) leggen we uit hoe dit werkt.

  OF


  2. Definitieve aanslag inkomstenbelasting + drie recente loonstroken
  Download je definitieve aanslag inkomstenbelasting. In het stappenplan aanslag inkomstenbelasting (download) leggen we uit hoe dit werkt.