De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Hospiteren of bezichtigen

Reactie geplaatst, en nu?

Je hebt gereageerd op de kamer, studio of het appartement van je dromen. Wat kun je nu verwachten?

Afhankelijk van de gekozen toewijzingsvorm ontvang je een uitnodiging om de huurwoning te bezichtigen of om te hospiteren bij de huidige bewoners.

Als er een kamer vrijkomt, dan kunnen achterblijvende bewoners kiezen voor toewijzen door hospiteren. Zij krijgen de reacties van de vijftien kandidaten met de langste inschrijfduur aangeleverd. Uit deze lijst kiezen zij een aantal kandidaten om kennis mee te maken.

Ben jij voorgesteld, dan kunnen de huisgenoten je bellen voor een afspraak. Klikt het? Dan is de kans groot dat je de kamer krijgt. Bellen ze niet? Dan is de keuze op iemand anders gevallen. Wil je weten hoe je kans maakt? Lees dan onze tips voor hospiteren.

Hebben de achterblijvende huisgenoten je gekozen als nieuwe huisgenoot en wil je de kamer nog een keer bekijken, dan kun je de bezichtiging vaak met de huisgenoten regelen.

 

Krijg je een woning toegewezen? Dan kun je deze natuurlijk uitgebreid bekijken. Maak gebruik van deze kans. Door de woning te bezichtigen, krijg je een goed en realistisch beeld van de woning, het woongebouw en de omgeving.


Bezichtiging leegstaande woning

Is de vorige bewoner al vertrokken, dan kun je de sleutel ophalen bij het hoofdkantoor van Stadswonen Rotterdam aan de Rochussenstraat 21. Je kunt de woning bezichtigen en dezelfde dag de sleutel weer inleveren.

Denk eraan dat je € 20,- borg en een kopie van je identiteitsbewijs meeneemt.


Bezichtiging bewoonde woning

Is de huidige bewoner nog aanwezig? Dan brengen we jullie in contact met elkaar. Jullie kunnen dan zelf een afspraak maken om de woning te bezichtigen. In sommige gevallen treed de beheerder van het woongebouw op als tussenpersoon.

 

Als het mogelijk is, dan raden we aan om contact te zoeken met de huidige huurder. Misschien kun je (een deel van) de inventaris overnemen. Stem dit onderling af. Kom je tot een overeenkomst met de vertrekkende huurder of en huisgenoot? Vul dan samen de verklaring overname roerende zaken vóór de eindinspectie van de vertrekkende huurder in.