De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Hospiteren of bezichtigen

Reactie geplaatst, en nu?

Je hebt gereageerd op advertentie. Wat kan je nu verwachten?

Na de sluitingsdatum van de advertentie volg je in MijnStadswonen de status van jouw reactie. Krijg je de woonruimte toegewezen? Afhankelijk van het type woonruimte ontvang je een uitnodiging voor een bezichtiging of om te hospiteren.  

Waarschijnlijk wil je de woonruimte en het gebouw uitgebreid bekijken, voordat je besluit er te gaan wonen. Dat kan natuurlijk. 


Bezichtigen leegstaande woonruimte

Is de vorige bewoner al vertrokken? Haal dan de sleutel op bij het hoofdkantoor van Stadswonen Rotterdam. Neem een kopie van je identiteitsbewijs en € 20,- borg mee. Direct na de bezichtiging lever je de sleutel weer bij ons in.


Bezichtigen bewoonde woonruimte

Is de huidige bewoner nog niet verhuisd, dan brengen we jullie in contact met elkaar. Jullie maken dan zelf een afspraak voor een bezichtiging. In sommige gevallen is de beheerder van het woongebouw de tussenpersoon.  

Bekijk meer informatie en tips voor bezichtigen

Als er een kamer vrijkomt kunnen de huidige bewoners kiezen voor toewijzen door hospiteren. Zij ontvangen van ons de reacties van de vijftien kandidaten met de langste inschrijfduur.

Hebben de bewoners je gekozen als nieuwe huisgenoot en wil je de kamer nog een keer bekijken, dan kun je de bezichtiging vaak met de huisgenoten regelen.

Bekijk meer informatie en tips voor hospiteren