De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Hospiteren of bezichtigen

Reactie geplaatst, en nu?

Je hebt gereageerd op advertentie. Wat kan je nu verwachten?

Na de sluitingsdatum van de advertentie volg je in MijnStadswonen de status van jouw reactie. Of je een uitnodiging voor een krijgt hangt af van je inschrijfduur, recht op urgentie en voorkeuren van de huidige bewoners (bij hospiteren).

Krijg je de woonruimte toegewezen? Afhankelijk van het type woonruimte ontvang je een uitnodiging voor een bezichtiging of om te hospiteren.  

Voordat je besluit er te gaan wonen wil je de woonruimte, het gebouw en de buurt uitgebreid bekijken. Dat kan natuurlijk. 


Bezichtigen leegstaande woonruimte

Is de vorige bewoner al vertrokken, dan haal je de sleutel op bij het hoofdkantoor van Stadswonen Rotterdam. Neem een kopie van de identiteitsbewijs en € 20,- borg mee. Lever de sleutel kort na de bezichtiging weer bij ons in.


Bezichtigen bewoonde woonruimte

Is de huidige bewoner nog niet verhuisd, dan brengen we jullie in contact met elkaar. Jullie maken dan zelf een afspraak voor een bezichtiging. In sommige gevallen is de beheerder van het woongebouw de tussenpersoon.  

 

Als er een kamer vrijkomt kunnen achterblijvende bewoners kiezen voor toewijzen door hospiteren. Zij ontvangen van ons de reacties van de vijftien kandidaten met de langste inschrijfduur.

Ben jij voorgesteld, dan kunnen de huisgenoten je bellen voor een afspraak. Klikt het? Dan is de kans groot dat je de kamer krijgt. Bellen ze niet? Dan is de keuze op iemand anders gevallen.

Hebben de achterblijvende huisgenoten je gekozen als nieuwe huisgenoot en wil je de kamer nog een keer bekijken, dan kun je de bezichtiging vaak met de huisgenoten regelen.

 

Wil je (een deel van) de inboedel van de huidige huurder overnemen? Stem dit met elkaar af en vul samen de verklaring overname roerende zaken in. Doe dit vóór de eindinspectie van de vertrekkende huurder.