De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Inspecties

Hoe werkt de inspectie van mijn woonruimte?

Zeg je de huur op, dan komen we je woning twee keer controleren. Bereid de inspecties goed voor met deze lijst met opleverpunten.

Voorinspectie 
Voor het einde van de huurperiode doen we een voorinspectie. Is er schade, dan heb je de mogelijkheid dit zelf te repareren.

Eindinspectie 
De eindinspectie is altijd op je laatste huurdag. We controleren dan nog een keer samen met jou de woning en kijken of je deze oplevert zoals afgesproken. Is dit niet het geval, dan laten wij de nodige werkzaamheden uitvoeren. De kosten zijn voor jouw rekening.

Belangrijk om te weten: Als je in een kamer woont, dan ben je bij vertrek ook verantwoordelijk voor het schoon en opgeruimd achterlaten van algemene ruimtes als de keuken, badkamer en het toilet. Iedereen is hier een keer verantwoordelijk voor dus vraag vooral aan je huisgenoten het samen op te pakken.

Hoe kan ik een inspectiedatum wijzigen?

Voorinspectie
Past de voorgestelde datum of het tijdstip voor de voorinspectie niet in jouw agenda? Neem dan contact met ons op. Soms kunnen we de planning aanpassen. Goed om te weten: ben je op het afgesproken tijdstip van de inspectie niet aanwezig, dan brengen we eenmalig €22,50 in rekening.

Eindinspectie
De datum en het tijdstip van de eindinspectie kan je niet veranderen. De eindinspectie vindt altijd plaats op jouw laatste huurdag op een vastgesteld tijdstip. Kom het echt niet uit? Dan kan je iemand machtigen. Geef de naam en contactgegevens van deze persoon door aan de verhuurmedewerker. Lukt het niet om iemand te machtigen? Stuur dan een e-mail naar de verhuurmedewerker dat hij of zij de inspectie zelf mag uitvoeren. Laat dan wel de sleutels achter in je kamer.