De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Prijsplafond en toeslagen

Hoe werkt de regeling Tegemoetkoming blokaansluiting?

Deel je de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit met andere huurders in je gebouw? Dan geldt het prijsplafond niet voor jou. De overheid komt daarom met een andere maatregel: de regeling tegemoetkoming blokaansluiting. 

In ons nieuwsbericht staat alle informatie die nu bekend is over deze regeling.

Geldt het prijsplafond voor mij?

UPDATE!

De overheid stelt een prijsplafond in vanaf 1 januari 2023. Dat is een maximale prijs die je per woning betaalt voor gas en stroom. Dit plafond geldt minimaal 1 jaar en alleen als je onder een bepaald verbruik blijft.

Deel je de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit met andere huurders in je gebouw? Dan geldt het prijsplafond niet voor jou. De overheid komt daarom met een andere maatregel: de regeling tegemoetkoming blokaansluiting. In ons nieuwsbericht staat alle informatie die nu bekend is over deze regeling.

Heb ik recht op energievergoeding?

Heb je een eigen energieleverancier? In de maand november en december krijg je in totaal € 380,- energievergoeding van je energieleverancier.   

Huishoudens in een zelfstandige wooneenheid met blokverwarming* krijgen een vergoeding. Ook huurders van een studentenkamer (onzelfstandige wooneenheid) krijgen een tegemoetkoming. De overheid komt met een nieuwe maatregel voor huurders die de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit delen met andere huurders in het woongebouw: de regeling tegemoetkoming blokaansluiting. In ons nieuwsbericht staat alle informatie die nu bekend is over deze regeling.

*Je deelt de aansluiting dan met je huisgenoten en buren in het woongebouw.