De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Prijsplafond en toeslagen

Hoe werkt de regeling Tegemoetkoming blokaansluiting?

Deel je de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit met andere huurders in je gebouw? Dan geldt het prijsplafond niet voor jou. De overheid komt daarom met een andere maatregel: de regeling tegemoetkoming blokaansluiting. 

Met de regeling Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB) geeft de overheid huurders met een blokaansluiting alsnog een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Hoe dat werkt lees je bij Regeling Blokaansluitingen.

Geldt het prijsplafond voor mij?

UPDATE!

De overheid stelt een prijsplafond in vanaf 1 januari 2023. Dat is een maximale prijs die je per woning betaalt voor gas en stroom. Dit plafond geldt minimaal 1 jaar en alleen als je onder een bepaald verbruik blijft.

Deel je de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit met andere huurders in je gebouw? Dan geldt het prijsplafond niet voor jou. De overheid komt daarom met een andere maatregel: de regeling tegemoetkoming blokaansluiting. Met de regeling Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB) geeft de overheid huurders met een blokaansluiting alsnog een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Hoe dat werkt lees je bij Regeling Blokaansluitingen.

Heb ik recht op energievergoeding?

Heb je een eigen energieleverancier? In de maand november en december krijg je in totaal € 380,- energievergoeding van je energieleverancier.   

Huishoudens in een zelfstandige wooneenheid met blokverwarming* krijgen een vergoeding. Ook huurders van een studentenkamer (onzelfstandige wooneenheid) krijgen een tegemoetkoming. De overheid komt met een nieuwe maatregel voor huurders die de aansluiting voor gas, warmte of elektriciteit delen met andere huurders in het woongebouw: Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB). Met deze regeling geeft de overheid huurders met een blokaansluiting alsnog een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Hoe dat werkt lees je bij Regeling Blokaansluitingen.

*Je deelt de aansluiting dan met je huisgenoten en buren in het woongebouw.

NIEUW!
Denk je dat je recht hebt op energietoeslag, maar heb je dit niet gekregen? Kijk dan op de website Energietoeslag Rotterdam. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van energietoeslag en welke rechten je hebt. Je vindt er ook een bezwaarschrift én een beroepschrift, speciaal geschreven voor studenten.