De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Urgentie

Hoe vraag ik urgentie aan?

Urgentie vraag je aan via het urgentieformulier. Bekijk eerst of je recht hebt op urgentie. De voorwaarden vind je hieronder. Vraag alleen urgentie aan als je per direct een woonruimte zoekt. 

Als je aan de voorwaarden voldoet, dan vraag je voor € 25,- urgentie aan. We bieden je binnen drie maanden een passende woning aan. Weiger je de woning? Dan vervalt je urgentieverklaring.

Wat zijn de voorwaarden voor urgentie?

Als je minimaal zes maanden bent ingeschreven bij ons, je in Rotterdam studeert of gaat studeren, en je per direct een woonruimte zoekt kan je urgentie aanvragen. Ook moet er sprake zijn van een van de volgende situaties:

  • Lange reistijd (langer 2 uur). Je reistijd van deur tot deur (van je huidige woonadres tot aan je onderwijsinstelling in Rotterdam) is langer dan twee uur. Wij toetsen dit via de website 9292.nl.
  • Geweld of bedreiging. Er is sprake van ernstig psychisch of fysiek geweld, of bedreiging daarmee, waardoor je niet in je huidige woning kan blijven wonen. Het geweld of de bedreiging toon je aan met een verklaring van de politie.
  • Medische redenen (alleen als je al huurt bij ons). Je kan aantonen dat de medische problemen pas zijn ontstaan na het verhuizen naar een van onze woonruimtes, en het medische probleem heeft te maken met je woonruimte. Een medisch adviseur toetst dit als dit gewenst is. De medisch adviseur brengt in dat geval advies uit aan de urgentiecommissie.
  • (De)centrale selectie studie (loting). Je kan bij aanvang van het studiejaar aantonen dat je een opleiding gaat volgen met centrale selectie (inloting). Deze opleiding ga je volgen aan een hogeschool of universiteit in Rotterdam. Daarnaast is je reistijd van deur tot deur (van je huidige woonadres tot aan je onderwijsinstelling in Rotterdam) langer dan twee uur. Wij toetsen dit via de website 9292.nl.

Wat zijn de kosten voor het aanvragen van urgentie?

Je betaalt € 25,- voor het in behandeling nemen van een urgentieaanvraag. Als we je aanvraag niet goedkeuren, krijg je dit bedrag niet terug.

Wat gebeurt er als urgentie is toegekend?

Als urgentie is toegekend en je een urgentieverklaring hebt ontvangen, dan bieden we je binnen drie maanden één kamer aan. We kunnen hierbij geen rekening houden met eventuele voorkeuren. Weiger je de woning, dan vervalt je urgentie.