De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Reageren

Hoe kan ik reageren op een woning?

Sta je bij ons ingeschreven? Dan reageer je op een woonruimte via MijnStadswonen. Controleer eerst of je in aanmerking komt. Deze voorwaarden lees je in de advertenties.

Hoe bepalen jullie wie de woonruimte krijgt?

Onze studentenkamers en studentenstudio's wijzen we toe aan kandidaten met de langste inschrijfduur. 

Als je eenmaal bij ons woont kan je tijdens je studie doorverhuizen naar een andere kamer of studio. Deze wijzen we aan huurders toe op basis van woonduur (x2) vanaf de allereerste huurdag en aan niet-huurders op basis van inschrijfduur.

Wat gebeurt er als ik een reactie heb geplaatst?

Na de sluitingsdatum van de advertentie volg je in MijnStadswonen de status van jouw reactie. Of je een uitnodiging voor een bezichtiging of hospiteren krijgt hangt af van je inschrijfduur, recht op urgentie en voorkeuren van de huidige bewoners (bij hospiteren). Je krijgt maximaal één woning aangeboden, ook als je voor meerdere woningen waarop je gereageerd hebt op nummer 1 staat.

Waarom kan ik niet reageren op advertenties?

Je kan niet reageren op advertenties als:

  • Je ouder bent dan 27 jaar. Je kan bij ons komen wonen tot en met je 27ste. Er zijn wel andere mogelijkheden een woning in Rotterdam te vinden
  • Je profiel niet goed is ingevuld. Je kan alleen reageren op woningen die passen bij jouw profiel. Controleer dus of de informatie over je opleiding, inkomen en leeftijd kloppen en wijzig als dit nodig is. Probeer dan opnieuw of je kan reageren. 
  • Je profiel niet past bij de voorwaarden. Deze lees je in de advertentietekst en de spelregels. 
  • Je drie keer niet reageert op een uitnodiging voor een bezichtiging, of drie keer niet op komt dagen bij een bezichtiging. Houd in de gaten of onze mail waarin we de woning aan je aanbieden in je map met ongewenste e-mail (spam) belandt. Na drie maanden kan je weer reageren.