De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Inschrijven en herinschrijven

Hoe kan ik me inschrijven?

Je schrijft je in via het  inschrijfformulier en betaalt eenmalig € 25,- aan administratiekosten.

Waarom betaal ik € 25,- inschrijfgeld?

De € 25,- inschrijfgeld die jij betaalt zijn administratiekosten. Dit is dus puur om je in te kunnen schrijven. Wij brengen voor bemiddeling geen kosten in rekening en je betaalt bij ons geen borg.

Vanaf welke leeftijd kan ik me inschrijven?

Je kunt je bij ons al inschrijven als je 17 jaar bent. Zo bouw je direct inschrijfduur op en heb je straks een grotere kans om snel een kamer, studio of appartement te huren. Onze woningen zijn geschikt voor studenten en jongeren van 17 tot 35 jaar.

Vrijgekomen woningen worden toegewezen aan kandidaten met de langste inschrijfduur. Ook bij hospiteren is de inschrijfduur belangrijk. De vijftien reacties met de langste inschrijfduur worden doorgestuurd naar de bewoners.

Wie kan zich inschrijven?

We richten ons volledig op studenten en jonge starters op de woningmarkt en hanteren leeftijdsgrenzen en inkomensgrenzen:

Leeftijd
We hanteren verschillende leeftijdsgrenzen per soort huurwoning:

 • Kamers: 17 tot 27 jaar
 • Studio’s en appartementen in studenten- en jongerencomplexen: 17 tot 30 jaar
 • Studio’s en appartementen bestemd voor werkenden of net afgestudeerden: 23 tot 35 jaar

Inkomen 
Stadswonen Rotterdam is als woningcorporatie verplicht om 95% van de woningen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen. Voor het grootste gedeelte van onze woningen gelden de wettelijk vastgelegde inkomensgrenzen voor passend toewijzen:

 • Eenpersoonshuishouden: max. € 22.200,- (belastbaar jaarinkomen)
 • Tweepersoonshuishouden: max. € 30.150,- (belastbaar jaarinkomen)

Bij doelgroepen en voorwaarden ontdek je de inkomensgrenzen per doelgroep en type woning. Bij ‘ik werk en heb inkomen’ zie je welke informatie en bewijzen (zoals een inkomensverklaring) je nodig hebt, als student en als werkende jongere.

Hoe vind ik snel een woning?

 • Schrijf je zo vroeg mogelijk in, hoe langer je ingeschreven staat, hoe hoger je op de wachtlijst komt te staan.
 • Zoek actief en houd het aanbod goed in de gaten.
 • Plaats reacties op een advertenties waar je interesse naar uit gaat en waar je voor in aanmerking komt.
 • Wees niet te kritisch, hoe kritischer je bent, hoe langer het duurt.
 • Zoek buiten de zomerperiode om, dan is het rustiger.
 • Reageer ook op minder populaire woongebouwen, je kunt altijd later doorverhuizen.
 • Doe als eerstejaars mee aan de kameractie, dan krijg je voorrang op vrijkomende kamers.
 • Als je in aanmerking komt voor urgentie, dan krijg je voorrang op een woning.

Waarom moet ik me herinschrijven?

Woon je in een kamer en wil je doorverhuizen naar een studio? Of ben je klaar met studeren en droom je over een betaalbaar appartement? Misschien wel samen met je partner? Wij bieden je graag die mogelijkheid. Dit noemen we wooncarrière maken.

Zodra je een huurovereenkomst voor een woning hebt getekend, vervalt je inschrijving. Wil je later doorverhuizen binnen het aanbod van Stadswonen Rotterdam? Schrijf je dan opnieuw in bij ons door in te loggen als bestaande huurder op Mijn Stadswonen. Je betaalt eenmalig € 15,- aan administratiekosten.

Als huurder met een interne inschrijving bouw je sneller inschrijfduur op dan niet-huurders. Op deze manier kun je gemakkelijker doorstromen naar een woning die (beter) aansluit bij jouw doorlopend veranderende leefsituatie. De woning die je achterlaat komt weer vrij voor een nieuwe huurder.

Waarom kan ik me niet herinschrijven?

Lukt het herinschrijven via mijn Stadswonen niet?  Maak dan € 15,- over naar NL37BNGH0285165623 tnv Stadswonen Rotterdam onder vermelding van ‘’Herinschrijving, naam, geboortedatum en huidig adres’’ maak een printscreen van de betaling en stuur deze naar info@stadswonenrotterdam.nl