De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Huuraanpassing

Ik kan mijn huur niet meer betalen door de coronacrisis. Wat kan ik doen?

Door de Coronacrisis zijn veel mensen in de problemen gekomen. Voor iedereen die hulp nodig heeft, bieden wij hulp aan. Verwacht je problemen met betalen, omdat je inkomen bijvoorbeeld daalt? Wacht niet en neem contact op met 010 245 67 00 voor de mogelijkheden.

Hoeveel mag de huur maximaal stijgen?

De overheid besluit ieder jaar hoeveel de huur mag stijgen. Voor dit jaar heeft de overheid besloten dat de basishuur voor alle sociale huurwoningen niet stijgt.

Belangrijk: Voor woningen met een huurprijs vanaf €737,14 (vrije sector) stijgt de huurprijs wel met maximaal 2,4%. Heb je meer huurverhoging gekregen dan 2,4%, dan kun je bezwaar maken bij de huurcommissie

  Waarom heb ik een bericht ontvangen van de Belastingdienst?

  Sommige huurders hebben een bericht van de Belastingdienst ontvangen. Dit is omdat wij gegevens hebben opgevraagd om de huuraanpassing te kunnen bepalen:

  • inkomenscategorie;
  • of er vier of meer personen op je adres wonen;
  • of er minstens één persoon woont met recht op AOW.

  Ik ontvang huurtoeslag. Moet ik mijn nieuwe huur doorgeven?

  Nee, je hoeft je nieuwe huur niet door te geven aan de Belastingdienst. Wij geven dit door. De Belastingdienst kan wel om onze brief of e-mail over de huuraanpassing vragen. Bewaar deze dus goed.

  Ik ontvang huurtoeslag. Kan ik deze kwijtraken door mijn huurverhoging?

  Nee, je kan je huurtoeslag niet kwijtraken door een huurverhoging zolang het inkomen van jou en je medebewoners samen niet boven de huurtoeslaggrens komen. Houd rekening met alle voorwaarden van de Belastingdienst voor recht op huurtoeslag.