De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Servicekosten

Is de huurprijs inclusief servicekosten?

Ja, de huurprijs bestaat in de meeste gevallen uit de kale huurprijs en de servicekosten.

Waar bestaan de servicekosten uit?

Je betaalt elke maand een bruto huurbedrag. Dat bedrag bestaat uit de netto (kale) huurprijs én de servicekosten. Netto huur is voor het gebruik van de woning, de servicekosten voor extra geleverde diensten, zoals elektra, verwarming, de lift en schoonmaak van gemeenschappelijke ruimten. Waar je precies voor betaalt en hoeveel, hangt af van het woongebouw waarin je woont. Een specificatie vind je als bijlage bij je huurovereenkomst.

Hoe worden de servicekosten afgerekend?

De meeste servicekosten zijn voorschotten. Een keer per jaar berekenen we de werkelijk gemaakte servicekosten. We vergelijken deze kosten met het voorschotbedrag dat je hebt betaald. Het verschil verrekenen we met jou. Heb je te veel betaald, dan krijg je geld terug. We storten dit op het bij ons bekende bankrekeningnummer. Heb je te weinig betaald, dan moet je bijbetalen. Je ontvangt hier aan het einde van het boekjaar een afrekening van.

De bedragen van eventuele fondsen staan vast. Deze worden niet verrekend. Bekijk meer informatie over voorschotten en fondsen.