De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Doorverhuizen en samenwonen

Mag ik samenwonen?

Of je mag samenwonen is afhankelijk van het type woning waarin je woont:

Samenwonen in een appartement van Stadswonen  In al onze appartementen mag je samenwonen. Onze insteek is dat je hier met je partner woont. Wil je met een vriend/vriendin of familielid samenwonen, dan is het goed om te weten dat het ene appartement zich hiervoor beter leent dan het andere. Deze informatie vind je per woning in het aanbod. Om samen te kunnen wonen heb je slechts één inschrijving bij ons nodig. De persoon waar je mee wilt samenwonen, hoeft dus niet ingeschreven te staan bij Stadswonen. Als je wilt samenwonen, dan kun je dit in mijn Stadswonen aanvragen. Wij laten dan zo snel mogelijk weten of de woning geschikt is voor samenwonen en welke gegevens we verder nodig hebben.

Let op! Samenwonen kan gevolgen hebben voor je huurtoeslag en eventuele andere toeslagen die je ontvangt. Op de website van de Belastingdienst over samenwonen vind je meer informatie.

Samenwonen in een studio van Stadswonen  Voor studio’s geldt een maximum bewonersaantal van één. In een studio kun je dus niet samenwonen. Wil je wel samenwonen, dan kun je bij ons kiezen uit een ruim aanbod appartementen. Om hiervoor in aanmerking te komen, schrijf je je in mijn Stadswonen opnieuw in.

Samenwonen in een kamer van Stadswonen  Een kamer is geschikt voor één persoon. Je kunt samenwonen in eenzelfde wooneenheid als hier twee kamers tegelijk vrijkomen. Dit komt niet vaak voor. De grootste kans om samen in een eenheid te wonen is als één van jullie hier al woont en de ander al langere tijd staat ingeschreven bij ons als woningzoekende. De toewijzing is dan afhankelijk van de inschrijfduur en in geval van hospiteren van de wensen van de huidige bewoners. Lukt het niet, dan kun je binnen het aanbod van Stadswonen verhuizen naar een appartement. Om hiervoor in aanmerking te komen, kun je je in mijn Stadswonen opnieuw inschrijven.

Kan ik verhuizen naar een andere woning?

Je kunt gemakkelijk binnen het woningaanbod van Stadswonen Rotterdam doorverhuizen naar een andere woning. Je moet je dan wel weer opnieuw inschrijven. Dit kun je doen in mijn Stadswonen. Je betaalt eenmalig € 15,- aan administratiekosten. Als huurder met een interne inschrijving bouw je sneller inschrijfduur op dan niet-huurders.

Hoe kan ik doorverhuizen?

Wanneer je een huurovereenkomst bij ons tekent vervalt je inschrijfduur. Wil je (in de toekomst) doorverhuizen? Dan is het slim je om je opnieuw in te schrijven in mijn Stadswonen. De kosten hiervoor zijn eenmalig € 15,-. Als huurder met een interne inschrijving bouw je sneller inschrijfduur op dan niet-huurders. Op deze manier wordt de doorstroom naar een woning die (beter) aansluit bij jouw doorlopend veranderende leefsituatie gestimuleerd. De woning die je achterlaat komt dan weer vrij voor een nieuwe huurder.

Kan ik verhuizen naar een andere kamer?

Wil je in je eigen studentenwoning verhuizen naar een andere kamer? Overleg dit dan eerst met je huisgenoten. Is iedereen akkoord? Je moet je in dit geval gewoon opnieuw inschrijven. Dit kun je doen in mijn Stadswonen. Je betaalt eenmalig € 15,- aan administratiekosten. Je hoeft niet te reageren op de kamer. Neem contact op met Stadswonen Rotterdam om aan te geven dat je van kamer wisselt.

Wil je verhuizen naar een andere woning, bijvoorbeeld van een kamer naar een studio? Schrijf je dan opnieuw in. Dit kun je doen in mijn Stadswonen. Je betaalt eenmalig € 15,- aan administratiekosten. Als huurder met een interne inschrijving bouw je sneller inschrijfduur op dan niet-huurders.

Wat moet ik doen als ik wil samenwonen?

Je mag bij Stadswonen Rotterdam alleen samenwonen in appartementen. Voor onze kamers en studio’s geldt een maximum bewonersaantal van één. Woon je in een kamer of studio en wil je samenwonen? Dan kun je doorverhuizen naar een van onze appartementen. Je moet je dan herinschrijven om weer te kunnen reageren op ons woningaanbod.

Om samen te kunnen wonen heb je slechts één inschrijving bij ons nodig. De persoon waar je mee wilt samenwonen, hoeft dus niet ingeschreven te staan bij Stadswonen. Als je wilt samenwonen, dan kun je dit in mijn Stadswonen aanvragen. Wij laten dan zo snel mogelijk weten of de woning geschikt is voor samenwonen en welke gegevens we verder nodig hebben.

Let op! Samenwonen kan gevolgen hebben voor je huurtoeslag en eventuele andere toeslagen die je ontvangt. Op de website van de Belastingdienst over samenwonen vind je meer informatie.

Wat is wooncarrière?

Woon je in een kamer en wil je doorverhuizen naar een studio? Of ben je klaar met studeren en droom je over een betaalbaar appartement? Misschien wel samen met je partner? Wij bieden je graag die mogelijkheid. Dit noemen we wooncarrière maken.