De site van Stadswonen Rotterdam maakt gebruik van cookies. Dit venster niet meer tonen.

Doorverhuizen en samenwonen

Mag ik samenwonen?

Of je mag samenwonen is afhankelijk van het type woning waarin je woont:

Samenwonen in een appartement van Stadswonen
In al onze appartementen mag je samenwonen. Onze insteek is dat je hier met je partner woont. Wil je met een vriend/vriendin of familielid samenwonen, dan is het goed om te weten dat het ene appartement zich hiervoor beter leent dan het andere. Deze informatie vind je per woning in het aanbod. Om samen te kunnen wonen heb je slechts één inschrijving bij ons nodig. De persoon waar je mee wilt samenwonen, hoeft dus niet ingeschreven te staan bij Stadswonen. Als je wilt samenwonen, dan kun je dit in MijnStadswonen aanvragen. Wij laten dan zo snel mogelijk weten of de woning geschikt is voor samenwonen en welke gegevens we verder nodig hebben.

Let op! Samenwonen kan gevolgen hebben voor je huurtoeslag en eventuele andere toeslagen die je ontvangt. Op de website van de Belastingdienst over samenwonen vind je meer informatie.

Samenwonen in een studio van Stadswonen 
In onze studio’s mag je met één persoon wonen. Hier kan je dus niet samenwonen. Wil je wel samenwonen, dan kan je bij ons kiezen uit een ruim aanbod appartementen. Als huurder sta je automatisch ingeschreven en kan je gemakkelijk reageren op de appartementen die passen bij jou / jullie situatie.

Samenwonen in een kamer van Stadswonen 
Een kamer is geschikt voor één persoon. Je kunt samenwonen in eenzelfde wooneenheid als hier twee kamers tegelijk vrijkomen. Dit komt niet vaak voor. De grootste kans om samen in een eenheid te wonen is als één van jullie hier al woont en de ander bij ons al langere tijd staat ingeschreven als woningzoekende. De toewijzing is dan afhankelijk van de inschrijfduur en in geval van hospiteren van de wensen van de huidige bewoners. Lukt het niet, dan kun je binnen het aanbod van Stadswonen verhuizen naar een appartement. Als huurder sta je automatisch ingeschreven en kan je gemakkelijk reageren op de appartementen die passen bij jou / jullie situatie.

Kan ik verhuizen naar een andere woning?

Als je bij ons woont, kan je binnen ons woningaanbod doorverhuizen naar een andere kamer, studio of appartement. 

Doorverhuizen tijdens je studie
Als je eenmaal bij ons woont kan je tijdens je studie doorverhuizen naar een andere kamer of studio. Deze wijzen we aan huurders toe op basis van woonduur (x2) vanaf de allereerste huurdag en aan niet-huurders op basis van inschrijfduur.

Een voorbeeld: 
>Huurder woont bij ons vanaf 1 januari 2017. Op 1 januari 2019 is zijn woonduur 2 jaar. Dit verdubbelen we, waarmee het totaal op 4 jaar komt.
>Niet-huurder staat ingeschreven vanaf 1 januari 2017. Op 1 januari 2019 is zijn inschrijfduur 2 jaar.

We wijzen de woning dan toe aan de huurder, omdat zijn woonduur met de verdubbeling langer is dan de inschrijfduur van de niet-huurder.

Doorverhuizen na je studie
Huur je al bij ons en ga je na je studie werken, dan kan je reageren op onze appartementen. Wij verhuren deze aan bewoners in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die inkomen hebben uit werk. Vrijgekomen appartementen wijzen we toe aan huurders met de langste totale woonduur. 

Ouder dan 27?
Wil je na je studie in Rotterdam blijven wonen en ben je ouder dan 27? Ontdek hier hoe je een passende woning in Rotterdam vindt.

Hoe kan ik doorverhuizen?

Als je bij ons een woning huurt, dan blijf je automatisch ingeschreven. Wil je verhuizen? Dan kan je gewoon weer reageren op andere kamers, studio’s en appartementen die passen bij jouw (nieuwe) situatie. Kijk wel goed of je voldoet aan de voorwaarden die in de advertentie staan.

Kan ik verhuizen naar een andere kamer?

Wil je in je eigen studentenwoning verhuizen naar een andere kamer?  Overleg dit dan eerst met je huisgenoten. Is iedereen akkoord? Neem dan contact op met Stadswonen Rotterdam om aan te geven dat je van kamer wisselt.

Wil je verhuizen naar een andere woning, bijvoorbeeld van een kamer naar een studio? Bekijk dan het aanbod dat past bij je (nieuwe) situatie. Je blijft als huurder automatisch ingeschreven en kan reageren op woningen die passen bij jouw situatie.